Wie ik ben?

Ik ben een ondernemend type met een gezonde dosis flexibiliteit en nieuwsgierigheid. Open en kritisch kunnen kijken naar mogelijkheden binnen de zorg vind ik interessant. Ik vind het een sport om mijzelf binnen de zorg en maatschappij een plaats te geven waarin de medemens iets voor mij kan betekenen en ik iets voor hen.

 

Al sinds mijn studietijd, en komend uit een ondernemersgezin, heb ik altijd twee ambities gehad. Enerzijds  patiëntenzorg, anderzijds beleid en organisatie.

 

Na mijn studie fysiotherapie ben ik in Nepal geweest om een fysiotherapeutisch programma op te zetten voor kinderen van 0-18 jaar met zowel psychische als fysieke klachten in een kinderdagverblijf. Na een aantal waarnemingen en een rondreis door Australië, ben ik werkzaam geworden in de praktijk waar ik nu nog steeds als kwaliteitsmedewerker werk. Gedurende deze tijd heb ik zowel vakinhoudelijke als management cursussen gevolgd en heb ik aan een aantal leuke vrijwilligersprojecten meegewerkt.

 

Na 7 jaar met veel plezier als fysiotherapeut gewerkt te hebben, heb ik in 2016 besloten mij op mijn tweede ambitie te storten. Daarom ben ik voor mijzelf begonnen als kwaliteitsmedewerker/praktijkcoach onder de naam uwpraktijkcoach.nl.

 

Komend uit het werkveld van zowel fysiotherapeut als kwaliteitsmedewerker, heb ik zelf als geen ander ervaren hoeveel werk er buiten de patiënturen besteed wordt aan alle overige processen binnen de praktijk. Ik geloof dat veel van deze tijd bespaard zou kunnen worden en hiermee meer ruimte voor de patiënt komt.

Met mijn ervaring kan ik praktijken ondersteuning, coaching en advisering bieden op verschillende deelgebieden binnen de praktijkvoering. Ik maak het praktijken gemakkelijker 'de praktijk te voeren' door werk uit handen te nemen waaraan de fysiotherapeut of praktijkhouder liever niet al te veel tijd wil besteden. Het liefste wat je tenslotte als fysiotherapeut doet is je patiënten behandelen.

 

Ik werk secuur, snel en effectief. Ik ben nieuwsgierig naar wat de praktijk wil en hoe dit minimaal binnen de normen past. De werkzaamheden die ik uitvoer zijn noodzakelijk voor o.a. transparantie van de organisatie, het managen van de praktijk, eventuele certificering/eisen zorgverzekeraar en, niet geheel onbelangrijk, op werkzaamheden die anders door collegae of de praktijkhouder uitgevoerd moeten worden.